Inte en dag utan ett leende

HAhahahaahahha jag kan inte sluta fnissa, åh dom är ju bara för underbara;)
Pojkarna sitter här å sjunger, Lukas och Tobbe har en duett med låten Never gonna give you up:)
Nu ska de sjunga nått mer här, får väl se vad det blir?! It's okey to be gay, verkar det som.
Verkligen allsång, åh gullpojkarna!

Det finns verkligen inte en dag sen jag började 1an med den här klassen som jag inte haft ett leende på läpparna eller skrattat hysteriskt. :) det tackar jag för, Ni vet ett gott skratt förlänger livet

Åh nu sjunger de Forever young för oss, Love it!

Jag har faktiskt en ganska dålig dag idag, förkyld och jäkligt ont i bihålorna vill mest bara döö. men pojkarna ger mig ny energi till att bli glad:) Sorry för mitt hat idag.

Renkampen, de enda jag kan tänka på nästan, ser fram emot första träningen nu på söndag:) de kommer bli grejt!

Idag får Olivia vila, eller så får hon nog vila i mrgn, för i mrgn får jag 2 hästar att ta hand om, Tuffing är min i helgen så det blir 2 hästar/dag för Jakobsson i helgen det behövs för att tänka på annat :) Wilma<3

Har nyss sett en dokumentär film om Jehovas vittnen, om pedofilskyddet inom Jehovas. det är sjukt!

Cafeterian nästa, socker behövs.

PUSSSSS!


J!

Kommentarer
Postat av: camilla

Lusen <3 J ;) wooooow <3

2008-11-19 @ 14:50:29
URL: http://camillabr.blogg.se/
Postat av: marika

men öj lennaja du kanske vi kan klämma in

en tid i helgen kanske? ;)

2008-11-19 @ 17:30:56
URL: http://icaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

Thomas was here

2008-11-19 @ 19:36:21
Postat av: Linnea

Camilla: hehe ;) <3

MArika: visst kan vi göra det:)

Thomas, hej!

2008-11-20 @ 09:42:16
URL: http://lennaja.blogg.se/
Postat av: Tehå

Hej Linnea!

Vill bara kommentera "pedofilskyddet" inom Jehovas vittnen som du nämnde. Eftersom vittnena använder uteslutning gentemot personer som inte vill leva upp

till bibelns moralnormer säger det sig själv att de inte tolererar pedofiler i sina led. De blir uteslutna precis som tjuvar, äktenskapsbrytare och mördare.

För några år sedan var det ett tv-program (Uppdrag granskning) som tog upp den här frågan. Tyvärr fick många en felaktig bild.

Programmet blev senare fällt av Granskningsnämnden (Beslut SB 788/03, dnr 413/03-20 och 618/03-20,

datum: 2003-12-17) för osaklighet. Du kan själv kolla beslutet. Det handlade nämligen inte om pedofili, utan minderåriga pojkar (10 och 14 år när de sexuella handlingarna upphörde) och som dessutom inte var Jehovas vittnen vid den aktuella tiden! Den här rättelsen har tyvärr inte alls uppmärksammats på samma sätt som det första tv-programmet. Rättelser brukar inte ha samma nyhetsvärde.

2008-11-22 @ 12:50:40
Postat av: Linnea

Hej Tehå!

det var just det programmet vi såg, kan hända att programmet var osakligt, och gav folk felaktig bild av Jehovas. men jag tycker ändå att det är sjukt!

jag tycker man borde gå till polisen med sånna ärenden istället för att bara ta upp dem inom organisationen, det är ju ett allvarligt brott, bara för att man får uteslutning betyder ju inte det att man slutar med det.

bara min synpunkt, kan hända att jag har fel men det är vad jag tycker och tänker just nu! :)

2008-11-22 @ 13:12:57
URL: http://lennaja.blogg.se/
Postat av: Tehå

Hej Linnea!

Jag förstår hur du menar. Givetvis ska sådana ärenden anmälas. Jag tror dock det är viktigt att offret tillsammans med föräldrarna tar det beslutet.

Det är de som får leva med konsekvenserna av anmälan (förhör, rättegång m.m.). Ibland väljer tyvärr även våldtäktsoffer att inte anmäla på grund av dessa konsekvenser.

Jag tror du håller med om att en utomstående inte ska tvinga vederbörande att anmäla, men givetvis kraftigt uppmana till det.

Det är rätt som du säger att en utesluten pedofil kanske inte slutar. Men det är ändå en mycket tydlig markering att detta inte är tillåtet. Jag har faktiskt inte hört om svenska kyrkan utesluter pedofiler.

2008-11-24 @ 09:55:39
Postat av: Thomas

Angående pedofilskydd. filmen är visserligen vinklad och en av huvudpersonerna som utnytjades sexuellt blev utnytjad av en äldre ungdom snarare än man. Men för att klargöra detta med att de inte var medlemmar när de blev utnyttjade. Medlem blir man först i tidiga tonåren i Jehovas vittnen i och med dopet. Således är inte barn medlemamr. Men de är ändå via föräldrarnas medlemskap anknutna till Jehovas vittnen. Vidare så belyser ju filmen tydligt sytemfel inom jehovas vittnen. För filmen innehåller ju flera av varandra oberoende exempel på huvudproblemt, att organisationen är topstyrd och viktigare än individen. Så därför har den undervisnigsvärde.

2008-11-26 @ 10:52:13
Postat av: Tehå

Svar till Thomas

Du skriver "äldre ungdom snarare än man". Barnen var 4 resp. 8 år när de sexuella handlingarna började. De var 10 resp. 14 år när de upphörde. Uttrycket "äldre ungdom" tycker jag hör hemma i de övre tonåren.

Angående medlemskap genom föräldrarna så ska du veta att barnens (4 resp. 8 år) föräldrar först blev Jehovas vittnen omkring 5 år senare. Under den mesta tiden då "övergreppen" varade tillhörde troligen föräldrarna svenska kyrkan. Men den uppgiften har ju inget nyhetsvärde, eller hur?

Angående toppstyrningen i det här ärendet kan det vara av intresse att veta att de inblandade föräldrarna själva beslöt att inte anmäla till socialnämnd eller andra myndigheter. De ansvariga i församlingen respekterade detta beslut.

Jag tycker att filmens "undervisningsvärde" brister på en rad olika punkter, i synnerhet i fråga om saklighet och opartiskhet.

På den här platsen kan du läsa vad vittnena själva ger för information om hur barn kan skyddas.

01.htm" rel="nofollow">http://watchtower.org/z/200710/article01.htm

2008-11-27 @ 10:15:29
Postat av: Thomas

Ja...

just det Johovas vittnen är ju en källkritisk trovärdig länk...eller inte



Förövrigt är det här med uteslutning inte den aktuella frågan utan Jehovas som organisation och det är en sektliknande organisation med topstyrning.



Om vi går utanför det här fallet som diskuteras, hur ser det ut i andra fall?



Det fanns visst ett register på 23700 pedofiler inom Jahovas vittnen och minst ett 40-tal i sverige eller hur var det?



Sedan är det ju så att den som använt sig av sexuellt utnyttjande går och knackar dörr och man får förlita sig på Gud, så sa ju den äldste.



Vidare var det ju tydligt i filmen att det var offret som var problemet inte förövaren.



Filmen poängterar hur auktoritärt styrda organisationer påverkar sina medlemmar att ta beslut som drabbar individen till organisationens fördel.



Svenska kyrkan är en transparent organisation där det är full insyn över ekonomi och beslut samt en öppen debatt. Det är inte Jehovas vittnen

2008-11-27 @ 11:40:01
Postat av: Tehå

Svar till Thomas

Visst är länken en partsinlaga, men i alla juridiska ärenden måste båda parter få komma till tals.

Min erfarenhet är att man ofta sväljer motståndarnas argument med hull och hår, utan att höra den andres åsikt. Du anar inte vilka hårresande fördomar jag hört genom årens

lopp.

Om en person inom vittnena blivit avslöjad som pedofil, blir utesluten och sedan ändrar sig och kommer tillbaka, får han aldrig mera vara ensam med barn eller ensam gå från hus till hus. Det kan vara tryggt att veta.

Du kan vara övertygad om att Jehovas vittnen lärt sig en hel del under åren, hur man bäst ska hantera dessa känsliga ärenden till offrets fördel. Vittnena utger sig inte för att vara en fullkomlig organisation.

Du kommenterar inte de båda barnens sexuella handlingar. Betyder det att du fortfarande ser detta ärende som pedofili fastän ingen vuxen var inbegripen?

2008-11-28 @ 10:22:56
Postat av: Thomas

Om man som Jehovas vittnen inte umgås med andra människor än andra vittnen och om man agerar som organisationens representanter gjorde i filmen,om organisationen sluter sig från omvärlden och inte tillåter insyn, det i ett land som har som såväl lag som sedvänja offentlighetsprincip, ja då blir naturligtvis informationen ensidig. Men det får de som ingår i sekter faktiskt stå ut med, då det är självvalt. Vittnena ger sig inte ut för att vara fullkomliga, det är ju bara Gud, men definitivt anser de att de lever ett bättre liv än sina medmänniskor som inte är medlemmar.



Jag är inte ute efter individer. Individerna inom vittnena kan vara snälla humanistiska och bra människor. Men organisationen har alla kännetecken en sekt har och sekter tillåter inte demokrati eller för avvikande uppgifter. Det var den underliggande meningen i inslaget. Den är i min mening också korrekt.

2008-12-03 @ 13:58:13
Postat av: Tehå

Svar till Thomas

Tack för din uppriktiga åsikt. Ditt sista inlägg har dock fått en förskjutning från ämnet om pedofilskydd till sekt. Jag vill bara framhålla att skydda pedofiler är en fullständigt främmande tanke för Jehovas vittnen, lika främmande som att skydda andra grova brottslingar.

Sekt betyder enligt Svenska Akademiens ordlista "Trossamfund som avskilt sig från ett annat". Ska vi utgå på den definitionen är den stora majoriteten samfund och religioner sekter,

eftersom de allra flesta avskilt sig från något annat. Även protestantiska kyrkan har avskilt sig från den katolska. Frågan är bara hur långt tillbaka vi ska gå.

Men vad härligt det är att vi får ha vilka åsikter och egna definitioner som helst.

2008-12-04 @ 10:49:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0